Hommage Paris 2015Awards 2015

Michel Caluwaerts

Advocaat

T.:+32 2 600 52 00

F.: +32 2 600 52 01

Kantoren: Brussel

Talen: Frans, Nederlands en Engels

Frans Balie Brussel, 1994

Rechtstak(ken)
Michel Caluwaerts

Opleiding:

  • Diploma rechten bij de UCL
  • Diploma IAG

Loopbaan:

Als vennoot en stichtend lid van het kantoor is Michel Caluwaerts licentiaat rechten bij de Université Catholique de Louvain (UCL), met een graad in bestuur en beheer van ondernemingen eveneens bij de Université Catholique de Louvain (UCL). Hij is ingeschreven bij de Franstalige orde van advocaten te Brussel sinds 1994. Hij is zijn carrière begonnen bij het kantoor van Patrick Kileste en is daarna vennoot geworden. Hij heeft eveneens tussen 2004 en 2006met het kantoor Bonotto-Moretto gewerkt.

Hij is gespecialiseerd in vennootschapsrecht en in recht inzake handelsdistributie (verkoopsconcessie, agentuur, franchise, verkoopsweigering) en is in talrijke geschillen tussengekomen, zowel ten behoeve van de verdelers als van de opdrachtgevers of concessiegevers. Deze ervaring heeft hem toegelaten een scherpe methode te ontwikkelen voor de bepaling van de schadevergoedingen bij verbreking van dit soort van contracten.

Wat het vennootschapsrecht betreft, treedt hij regelmatig op om ondernemingen bij te staan en in geschillen tussen vennoten, zaakvoeders of bestuurders.

Hij is de auteur van verschillende wetenschappelijke publicaties in de materies die tot zijn specialisatie behoren.
 

 

Publicatie(s):

De publicaties van deze advocaat