Awards 2015 Awards 2018Awards 2020

André-Pierre André-Dumont

Advocaat - Partner Vennoot

T.:+32 2 600 52 00

F.: +32 2 600 52 01

Kantoren: Brussel

Talen: Frans - Nederlands

Franstalige balie van Brussel

Rechtstak(ken)
André-Pierre  André-Dumont

Opleiding:

  • Licentiaat in de rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven (UCL), 1993
  • Notarieel diploma aan de Katholieke Universiteit Leuven (UCL), 1994
  • Certificaat verkregen door het slagen voor het examen voorgeschreven door artikel 478 van het wettelijk wetboek, naar verluidt om toegelaten te worden tot de balie en het Hof van Cassatie (2011)

Loopbaan:

Geassocieerd en stichtend lid van het bedrijf, André-Pierre André-Dumont behaalde met grote onderscheiding een graad in de rechten en een Master of Notariaat aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Hij begon zijn carrière aan de balie van Brussel in 1994.

Aangezien hij zich heeft gespecialiseerd in het bank- en financieel recht en het vennootschapsrecht, begeleidt hij regelmatig de opstart van zowel Belgische als buitenlandse ondernemingen, maar ook de structurering van projecten (financiering, oprichting van nieuwe ondernemingen, managementondersteuning, fusies en overnames) met advies en geschillenbeslechting.

Zijn opleiding en contacten in de notariële sector vinden hem vaak terug in het beheer van de vermogensplanning, of het nu gaat om geschillen (juridische afwikkeling na een echtscheiding, of overlijden) of om een degelijke successieplanning in al zijn burgerlijke en fiscale aspecten.

Nadat hij gedurende meer dan 12 jaar 25% van zijn tijd assistent handelsrecht was, werd hij in 2007 gastdocent aan de Katholieke Universiteit Leuven waar hij het bankrecht in LL.M. doceert. Hij geeft sinds 2011 ook les aan de opdrachtgevers van het privaatrecht aan de Brusselse managementschool "Ichec".

André-Pierre André-Dumont is lid van de raad van bestuur van AEDBF-België en auteur van verschillende artikels over bank- en vennootschapsrecht.

Publicatie(s):

De publicaties van deze advocaat