Awards 2015 Awards 2018Awards 2020

Jean-Pierre Brusseleers

Advocaat Vennoot

T.:+32 2 600 52 00

F.: +32 2 600 52 01

Kantoren: Brussel

Talen: Nederlands, Frans, Engels

Vlaams Balie Brussel, 1983

Rechtstak(ken)
Jean-Pierre Brusseleers

Opleiding:

  • Licentiaat in de rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven (KUL – 1977),
  • Postuniversitaire opleiding Europees Recht aan de Universiteit van Amsterdam (Amsterdam – 1978)
  • Fiscaal recht aan de “Ecole Supérieure des Sciences Fiscales” (ICHECK – 1983).

Loopbaan:

Jean-Pierre Brusseleers is mede-stichter van Buyle legal. Hij heeft rechten afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit Leuven (KUL) en een postuniversitaire opleiding gevolgd in Europees Recht aan de Amsterdam Universiteit alsook fiscaal recht aan de “Ecole Supérieure des Sciences Fiscales” (ICHEC) te Brussel. Hij is lid van de Nederlandse Orde van Advocaten te Brussel sinds 1983.

Als fiscalist heeft Jean-Pierre Brusseleers spoedig interesse getoond voor het vennootschapsrecht. Hij heeft met succes de belangen verdedigd van de minderheidsaandeelhouders in verschillende belangrijke dossiers waarbij beursgenoteerde ondernemingen betrokken waren.

Jean-Pierre Brusseleers heeft eveneens actief deelgenomen aan de reorganisatie van de suikerindustrie in België door de Belgische bietenplanters te adviseren met het nemen van deelnemingen in de suikerbedrijven ter gelegenheid van de verschillende hergroeperingen die in België hebben plaatsgevonden. Hij heeft een uitgebreide ervaring inzake mergers and acquisitions, inbegrepen openbare overname biedingen, joint ventures en herstructurering van ondernemingen.

Hij bezit een grondige en concrete kennis van het bedrijfsleven en verstaat de noodwendigheden van de ondernemingen. Hij is een hardnekkige en analytische werker en staat erop de pluridisciplinaire aspecten van het dossier en de belangen van zijn cliënten te verstaan om de grondige juridische en economische aspecten ervan te ontdekken. Zodoende helpt hij de bedrijfsleiders, tijdens de beslissingsfase, afdoende oplossingen te nemen.

Hij is perfect drietalig (Nederlands, Frans, Engels). Zijn cliënteel is dan ook internationaal gericht. Jean-Pierre Brusseleers is verantwoordelijk voor de relaties tussen het kantoor en het internationaal Advoc netwerk.

 

Publicatie(s):

De publicaties van deze advocaat