Awards 2015 Awards 2018Awards 2020

Maxime Born

Advocaat

T.:+32 71 209 809

F.: +32 71 209 800

Kantoren: Charleroi

Talen: Frans - Engels - Nederlands

Balie van Charleroi

Rechtstak(ken)
Maxime Born

Opleiding:

• Bachelier in de rechten aan de Université Catholique de Louvain-la-Neuve (2016)

• Master in het ondernemingsrecht aan de Université Catholique de Louvain-la-Neuve (2018)

• Erasmus aan de University College of Dublin (2018)

• LL.M. – Globalisation and Law – Comparative Company Law - aan de Maastricht University (2019)

Loopbaan:

Maxime Born behaalde een master in het vennootschapsrecht aan de Katholieke Universiteit Leuven (2018), die hij afrondde met een Erasmus-uitwisseling aan het University College van Dublin. Vervolgens behaalde hij een LL.M. aan de Universiteit van Maastricht (2019), waar hij zich specialiseerde in internationaal ondernemingsrecht en corporate governance.

Hij schreef zijn twee dissertaties over de wisselwerking tussen corporate governance en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Maxime trad in 2019 toe tot de balie waar hij zich voornamelijk toelegde op het vennootschaps- en financieel recht in een gerenommeerd zakenadvocatenkantoor alvorens in maart 2021 buyle legal te vervoegen. Hij assisteerde beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde ondernemingen bij nationale en internationale fusies en overnames, private equity transacties en de organisatie van aandeelhoudersrelaties.

Maxime beoefent nu het ondernemingsrecht met een bijzondere focus op vennootschapsrecht en corporate governance. Hij begeleidt ondernemingen van elke omvang bij hun structurering en overdracht. Hij is ook actief in het insolventierecht voor ondernemingen. Zijn praktijk omvat zowel adviesactiviteiten als vertegenwoordiging van zijn cliënten in gerechtelijke procedures.

Maxime behandelt zaken in het Frans en het Engels en spreekt ook Nederlands.

Publicatie(s):

De publicaties van deze advocaat