Awards 2015 Awards 2018Awards 2020

André-Pierre André-Dumont

Advocaat - Partner Vennoot

T.:+32 2 600 52 00

F.: +32 2 600 52 01

Kantoren: Brussel

Talen: Frans - Nederlands

Franstalige balie van Brussel

Rechtstak(ken)
André-Pierre  André-Dumont

Opleiding:

  • Licentiaat in de rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven (UCL), 1993
  • Notarieel diploma aan de Katholieke Universiteit Leuven (UCL), 1994
  • Certificaat verkregen door het slagen voor het examen voorgeschreven door artikel 478 van het wettelijk wetboek, naar verluidt om toegelaten te worden tot de balie en het Hof van Cassatie (2011)

Loopbaan:

André-Pierre André-Dumont is gespecialiseerd in bank- en financieel recht en vennootschapsrecht.

Hij heeft ruime ervaring in burger-, handels- en strafrechtelijke geschillen, in het bijzonder in geschillen in de bank- en financiële sector, met inbegrip van geschillen voor toezichthouders. Hij adviseert banken, investeringsmaatschappijen, family offices en andere ondernemingen, zowel Belgische als buitenlandse, in alle juridische en reglementaire aangelegenheden.

Zijn opleiding en zijn contacten in de notariële sector stellen hem in staat regelmatig erfrechtelijke zaken te behandelen, of het nu gaat om geschillenbeslechting (gerechtelijke schikking na echtscheiding of overlijden) of om vermogensplanning in al zijn burgerrechtelijke en fiscale aspecten.

Na meer dan 12 jaar als assistent handelsrecht te hebben gewerkt, werd hij in 2007 gastprofessor aan Université Catholique de Louvain (UClouvain), waar hij momenteel bankrecht doceert in een masteropleiding.

Hij is bestuurder van de internationale vereniging zonder winstoogmerk Association européenne de droit bancaire et financier (AEDBF-België), de Belgische afdeling van de Europese vereniging voor bank- en financieel recht.

André-Pierre André-Dumont is lid van de Brusselse balie (1994).

Publicatie(s):

De publicaties van deze advocaat