Awards 2015 Awards 2018Awards 2020

Vinciane Lafontaine

Advocaat

T.:+32 71 209 809

F.: +32 71 209 800

Kantoren: Charleroi

Talen: Frans - Engels - Nederlands

Barreau de Charleroi

Rechtstak(ken)
Vinciane Lafontaine

Opleiding:

  • Licentiaat in de rechten aan de Université Catholique de Louvain-la-Neuve, met grote onderscheiding, 2008
  • Erasmusprogramma aan de Universiteit van Helsinki in Finland, 2008

Loopbaan:

Vinciane is gespecialiseerd in arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht. Zij adviseert Belgische en buitenlandse ondernemingen, alsook particulieren, inzake individuele en collectieve arbeidsrelaties. Zij heeft ook een uitgebreide proceservaring in dit domein. Zij staat een praktische en pragmatische aanpak voor bij het oplossen van problemen, onderbouwd door een duidelijke, tijdige analyse van alle relevante juridische kwesties, rekening houdend met de pertinente HR-aspecten.

Vinciane beoefent ook het bouwrecht en heeft specifieke vaardigheden ontwikkeld in complexe geschillen waarbij alle aspecten van het bouw- en architectuurrecht aan bod komen, alsook als raadsman van eigenaar, architect of ondernemer.

Vinciane gelooft sterk in de toegevoegde waarde van alternatieve geschillenbeslechting en, hoewel zij een volleerd procesadvocaat is, geeft zij de voorkeur aan onderhandelde oplossingen wanneer dit mogelijk is. Zij is een bemiddelaar geaccrediteerd in burgerlijke en handelszaken door de Federale Bemiddelingscommissie en een collaborative law advocaat.

Zij adviseert voornamelijk in het Frans, Nederlands en Engels.

Na een verblijf van zes maanden in Finland (Erasmus programma), startte zij haar carrière in 2008 aan de balie van Brussel als advocaat bij één van de grootste Belgische advocatenkantoren, gespecialiseerd in het arbeidsrecht (individueel en collectief arbeidsrecht), sociale zekerheidsrecht en employee benefits. Na twee jaar aan de balie van Brussel te hebben doorgebracht, werd zij in september 2010 lid van de balie van Charleroi.

Publicatie(s):

De publicaties van deze advocaat