Awards 2015 Awards 2018Awards 2020

Thomas Metzger

Advocaat

T.:+32 2 600 52 00

F.: +32 2 600 52 01

Kantoren: Brussel

Talen: Frans, Engels en Nederlands

Franstalige Orde van Advocaten te Brussel

Rechtstak(ken)
Thomas Metzger

Opleiding:

• Aanvullende Master in economisch recht, Université Libre de Bruxelles (2015) Magna Cum Laude

• Master in de rechten, Université Libre de Bruxelles (2014) Magna Cum Laude

Loopbaan:

Thomas Metzger is voornamelijk gespecialiseerd in handels- en ondernemingsrecht, bank- en financieel recht en strafrecht. Hij biedt zijn cliënten zowel advies- als procesdiensten aan.

Hij is licentiaat in de rechten aan de Université Libre de Bruxelles (magna cum laude) en behaalde een advanced master in economisch recht aan de Université Libre de Bruxelles (magna cum laude).

Hij is ingeschreven bij de balie van Brussel sinds oktober 2015, toen hij toetrad tot het departement ‘Banking and Finance’ van buyle legal.

Thomas won de ‘Prix des Bâtonniers Braun et Jakhian’ die wordt toegekend aan de beste stagiair door de balie van Brussel. Hij behaalde de eerste plaats van de meer dan 200 stagiairs die in 2015 het balie-examen aflegden.

Daarnaast sleepte hij eveneens de ‘Prix des anciens Présidents de la Conférence du jeune Barreau de Bruxelles’ in de wacht. Deze prijs beloont het beste geschreven juridisch advies over een hypothetisch geval.

En hij won ook de prestigieuze ‘Prix Janson’, die wordt toegekend voor de beste pleiter in een pleitwedstrijd georganiseerd door de balie van Brussel.

Thomas is sinds 2019 ook onderwijsassistent burgerlijk recht aan de Université Libre de Bruxelles en heeft veel artikelen geschreven.

Binnen het kantoor heeft hij een expertise in strafrecht ontwikkeld, waarbij hij optrad in spraakmakende rechtszaken voor verschillende zakelijke persoonlijkheden. Op basis van deze ervaring heeft hij, samen met Jean-Pierre Buyle en André-Pierre André-Dumont, een afdeling opgericht die gespecialiseerd is in strafrecht en heeft hij de website https://criminal.buylelegal.be/ gecreëerd die uitsluitend aan deze praktijk gewijd is.

Publicatie(s):

De publicaties van deze advocaat